Víkend bohatý na box

Počas víkendu sa vo svete uskutočnia tri zápasy o titul majstra sveta a niekoľko ďalších zaujímavých duelov. Prinášame vám prehľad tých najzaujímavejších.

Amir KhanPrvý zápas, ktorý bude 20. júla v Entertainment Centre v Sydney, prinesie konfrontáciu bývalého svetového šampióna v poloťažkej váhe Antonio Tarvera a jeho vyzývateľa Austrálčana Dannyho Greena. Antonio Tarver doteraz vybojoval 34 zápasov a jeho bilancia je 28 víťazstiev (19 KO), 6 prehier. Jeho súper Danny Green má na konte rovnako 34 zápasov, 31x zvíťazil (27 KO) a 3x prehral.

Prvým zápasom, kde o niečo pôjde, bude duel o zjednotený titul organizácie WBA a IBF v hmotnostnej kategórii ľahký welter. 23. júla sa v Mandalay Bay Resort & Casino v Las Vegas stretnú Amir Khan a Zab Judah. Angličan Amir Khan, 25 zápasov (17 KO) a 1 prehra, je aktuálnym majstrom sveta tejto kategórie v organizácii WBA. Titul si vybojoval 16. apríla, keď jeho súper, Paul McCloskey, vzdal zápas pre zranenenia ľavého oka v 6. kole. Američan Zab Judah pre zmenu získal 5. marca 2011 titul organizácie IBF, keď v 7. kole poslal na zem Kaizera Mabuzu. Zápas v priamom prenose prenáša HBO. Súčasťou galavečera budú aj nasledovné zápasy:
Peter Quillin vs. Tarvis Simms (middleweight)
Jose Mangu Peralta vs. TBA (welterweight)
Josiah Judah vs. TBA (super middleweight)

23. júla sa v Centro de Usos Multiples v Ciudad Obregon, v Mexiku, proti seba postavia Orlando Salido a Mike Oliver, ktorí zvedú boj o titul majstra sveta organizácie WBO v perovej váhe. Stretnutie zastrešuje spoločnosť Fox Deportes.

Rovnako 23. júla, no tentokrát vo Wembley Arena v Londýne uvidia fanúšikovia namiesto futbalového zápasu duel v ťažkej váhe, ktorého aktérmi budú Dereck Chisora vs. Tyson Fury. Nad zápasom drží patronát Integrated Sports PPV.

No a v ten istý deň, a opäť v Mexiku, sa Roman Gonzalez a Omar Salado stretnú v boji o titul majstra sveta WBA v mušej váhe.

ŠKB Spartak,

19. 07. 2011
Predchádzajúca stránka: Rok 2012 Nasledujúca stránka: Rok 2010