Boxerom roka 2015 je Floyd Mayweather Jr.

Americká asociácia novinárov píšucich o boxe (BWAA), oznámila mená víťazov v nomináciách za rok 2015. Titul "2015 Sugar Ray Robinson Fighter of the Year" získal Floyd Mayweather Jr., ktorý v septembri minulého roku ohlásil ukončenie kariéry.

Floyd Mayweather Jr.Pre Mayweathera je to už tretia trofej od BWAA, v minulosti bol najlepším boxerom v rokoch 2007 a 2013. Floyd sa tak dostal do elitného klubu trojnásobných víťazov a pripojil sa tak k legendám ako Muhammad Ali, Joe Frazier, Ray Leonard, Evander Holyfield a Manny Pacquiao.
Medzi nominovanými na cenu boli aj Gennady Golovkin, Canelo Alvarez, Roman Gonzalez a Tyson Fury.

Zápas mezi Franciscom Vargasom a Takashim Miuraom získal cenu "Muhammad Ali-Joe Frazier Fight of the Year" - zápas roka. Pripomenieme, že súboj sa konal 21. novembra a skončil víťazstvom Vargasa v 9 kole.
V nominácii o duel roka boli aj tieto zápasy: Krzysztof Glowacki vs Marco Huck; Lucas Matthysse vs Ruslan Provodnikov; Leo Santa Cruz vs Abner Mares a Andrzej Fonfaravs Nathan Cleverly.

Trénerom roka (Eddie Futch Trainer of the Year) sa stal coach Kazacha Gennadya Golovkina, Abel Sanches, ktorý súperil o cenu s Eddym Reynosom, Joelom Gallagherom, Floydom Mayweatherom Sr. a Peterom Furym.

Al Haymon sa už po štvrtýkrát za sebou, celkovo piaty raz, stal "Manažérom roka" (Cus D'Amato Manager of the Year).

Zdroj a foto: espn.go.com

 

Diskusia

 
07. 02. 2016
Nasledujúca stránka: Klub