II. Slovenská liga boxu v Komárne

Z poverenia Slovenskej Boxerskej Federácie (SBF), usporiadal ŠKB Spartak Komárno v sobotu 27. februára 2016 2. turnaj II. Slovenskej ligy boxu.

ŠKBŠKB Spartak mal na turnaji trojnásobné zastúpenie. V kategórii mladších dorastencov Roland Krepelka, ktorý štartoval v hmotnosti do 48kg, v kategórii mužov Zsolt Birkás v hmotnosti do 75kg a Andrej Kusala v hmotnosti do 81kg.

Roland Krepelka (48kg) nastúpil proti Mikulášovi Pompovi z BC Franek. Úvodné kolo bolo pomerne vyrovnané, v ďalšom bol aktívnejší súper, Roland sa snažil zvrátiť výsledok na svoju stranu, no šikovný súper mal predsa len presvedčivejšie zásahy a tak zvíťazil 3:0 na body.

Zsolt Birkás (75kg) mal za súpera Kristiána Kováča z BC Bulldog Sereď. Všetky tri kolá boli kvalitné a pomerne vyrovnané. Zsolt mal niekoľko veľmi dobrých momentov a svojím výkonom rozhodne potešil svojich trénerov. Po veľmi dobrom výkone napokon zvíťazil 3:0 na body.

Andrej Kusala (81kg) nastúpil na svoj prvý súťažný zápas a rozhodne nesklamal. Jeho súper Ján Solus z Alex Gym Poprad bol oveľa skúsenejší, no tentokrát to nestačilo. Celkovo však bol zápas veľmi vyrovnaný a z hľadiska počtu presných zásahov bol náš boxer určite lepší. Andrejove údery boli v zápase dominantné, vďaka čomu si v závere 2. kola a v 3. kole vypracoval už aj fyzickú prevahu a to rozhodlo o jeho výhre 3:0.

Ďakujeme chlapcom za výbornú reprezentáciu klubu ako i za odvedené výkony.

 

Diskusia

 
01. 03. 2016
Nasledujúca stránka: Klub