Aktuálne zo sveta boxu

Medzinárodná boxerská federácia IBF odoberie titul šampióna a vylúči na rok z ratingu organizácie boxerov - profesionálov, ktorí sa rozhodnú štartovať na Olympiáde v Rio de Janiero, informuje sa v tlačovom vyhlásení IBF. AIBA 1. júna rozhodla povoliť profesionálnym boxerom štart na LOH 2016 v Rio.

News Flash

Kým IBF prijala rozhodnutie, konzultovala celú vec s lekármi. Tí si myslia, že kvôli rozdielnej úrovni v kvalifikácii a rozdielom medzi amatérskym a profesionálnym zápasom, by amatérski boxeri podstupovali neprípustné riziko.

Majster sveta WBO vo featherweight a super featherweight Ukrajinec Vasyl Lomachenko sa rozhodol, že bude pokračovať vo vystúpeniach v rámci vyššej váhy, čo znamená, že jeho titul WBO vo featherweight bude uvoľnený, oznámil jeho promotér Bob Arum. O tento uvoľnený titul sa stretnú Mexičan Oscar Valdez a Argentínčan Matias Rueda 23. júla v Las Vegas.

Promotér majstra sveta WBO v strednej váhe Billy Joe Saundersa, Frank Warren, pripúšťa, že jeho zverenec chce boxovať zjednocujúci zápas s Kazachom Gennadyom Golovkinom. Ten drží tituly WBA/WBC/IBF/IBO. Warren poznamenal, že pustí Saundersa do ringu s Golovkinom len v prípade, ak Saunders dostane garantovanú dôstojnú finančnú odmenu.

Ešte predtým, ako sa 26-ročný Američan Dominic Wade v apríli tohto roka postavil do ringu proti najsilnejšiemu boxerovi strednej váhy Kazachovi Gennadyovi Golovkinovi, mal vážny problém.
V decembri 2015 napadol Wade matku ich dieťaťa. Sesternica poškodenej vošla do izby, v ktorej sa hádal Wade so ženou a v tej chvíli ju boxer udrel a vyrazil jej zub. Táto informácia sa do novín nedostala pred zápasom Wade – Golovkin, ale Wade sa pred niekoľkými dňami priznal k ublíženiu na zdraví. Súd sa bude konať v auguste a Wade môže dostať až tri roky nepodmienečne.

Majster sveta IBF v ťažkej váhe Brit Anthony Joshua hovorí o kladoch a záporoch účasti profesionálnych boxerov na Olympiáde v Rio de Janiero.
"Chápem prečo sa AIBA rozhodla umožniť profesionálom štart na OH. Ľudia si radi pozrú zápas nejakého neznámeho boxera – amatéra z Ruska, Ukrajiny, či Uzbekistanu v zápase s Vladimírom Kličkom, a fanúšikovia Klička si tiež začnú všímať amatérsky box. Bude to dobré pre pritiahnutie pozornosti k amatérskemu boxu.
Ale na druhej strane, zápas proti Klitčkovi bude pre akéhosi amatéra z Uzbekistanu veľmi nebezpečný. Veľmi, veľmi nebezpečný. Zvažoval som to (účasť na OH v Rio) z rôznych strán, ale rozhodol som sa, že nepôjdem a poviem prečo. Ak by v roku 2012 boli na OH profesionáli, nevyhral by som zlatú medailu."

Veľká nádej vo welterweight Američan Errol Spence odboxuje ďalší zápas 21. augusta. Sám o tom informoval portál Boxingscene. Miestom jeho vystúpenia by mal byť Brooklyn a súper by vraj mohol byť šampión EBU Leonard Bundu z Talianska.
Spence tento rok už boxoval, a to 16. apríla, kedy zastavil bývalého majstra sveta v light welterweight Chrisa Algieriho.

Diskusia

 
21. 06. 2016
Nasledujúca stránka: Klub