Medzinárodný turnaj v Kiskuhalasi

ŠKB Spartak Komárno sa zúčastnil v dňoch 15. - 17. septembra 2017 medzinárodného turnaja v boxe v Kiskunhalasi na XVII. Testvérvárosok Kupája.

Výprava ŠKB Spartak Komárno

Na tomto podujatí sa zúčastnilo viac ako 130 boxerov, počas troch dní sa odboxovalo 70 zápasov.
Farby ŠKB Spartak hájili Kristián Vajzer, Csaba Hegedüs, Adam Szalai a Andreas Kusala. 

Ako prvý nastúpil do ringu už v piatok v hmotnosti do 75kg/A Kristián Vajzer. Jeho súperom bol Orbán Béla z Maďarska. Náš borec po výbornom výkone zvíťazil na body a postúpil do nedeľňajšieho finále. Vo finále bol jeho súperom Maďar Haner Olivér. Rovnako ako v piatok, predviedol Kristián Vajzer skvelý výkon a zvíťazil na body. Získal tak pre náš klub 1. miesto a zlatú medailu.
V hmotnosti do 81kg náš klub zastupoval Andreas Kusala. Na prvý zápas nastúpil v sobotu večer a jeho súperom bol Váczi Richárd (HBC). Rovnako ako Vajzer, aj Andreas predviedol nadštandardný výkon a zvíťazil. Týmto víťazstvom sa prebojoval do finále. V nedeľu vo finále bol jeho súperom Kecskeméti Dániel (HRB). Aj finálový zápas sa stal korisťou nášho boxera. Andreas Kusala tak pridal do zbierky druhé 1. miesto a druhú zlatú medailu.
V hmotnosti do 75kg/B sa vo farbách ŠKB predstavil Adam Szalai. V sobotu nastúpil proti Gazsó Márkovi (MAF) a po bojovnom výkone zvíťazil na body. Rovnako ako prví dvaja, aj on postúpil do finále. Finálovým súperom Adama Szalaia bol Oroyowve Onoriode Isaac (SZB). Aj keď sa náš boxer snažil a opäť podal dobrý výkon, tentokrát to na súpera nestačilo a prehral na body. Adam tak získal 2. miesto a striebornú medailu.
V hmotnosti do 64kg nastúpil Csaba Hegedüs v sobotu proti Dévényi Dominikovi (BAAA/LFK). Csaba sa snažil, ale jeho súper bol lepší a zvíťazil na body.
Poďakovanie patrí všetkým našim boxerom, či už uspeli alebo nie, že prispeli svojimi vystúpeniami ku skvelej reprezentácii nášho klubu na medzinárodnej scéne. Rovnako poďakovanie patrí aj trénerom Jurajovi Győrfimu a Janovi Sárközimu za skvelú prípravu borcov na turnaj.

Diskusia

 
18. 09. 2017
Nasledujúca stránka: Klub