Medzinárodný turnaj v boxe v Maďarsku - XXIII. Testvérvárosok kupája Kiskunhalas

Športový klub boxu Spartak Komárno sa už tradične zúčastnil XXIII. ročníka Medzinárodného turnaju v boxe v Maďarskom meste Kiskunhalas, ktorý sa konal 14.-15. septembra 2024. Pod vedením trénerov Jána Sárközizo a Romana Bukora náš klub reprezentovali piati boxeri.

V kategórii žiakov vo váhe 70 kg Bence Susík nemal súpera. Po vzájomnej dohode trénerov, nastúpil Bence na priateľské stretnutie s maďarským boxerom s Kiskunhalasu. Toto stretnutie sa skončilo nerozhodne.

V kategórii žiakov, vo váhe 48 kg, určil los nášmu Mátému Šenkárovi maďarského boxera Igora Szücsa. V tomto stretnutí náš boxer nemal na skúsenejšieho súpera a prehral. V nedeľu Máté nastúpil na priateľské stretnutie, jeho súperom bol boxer z Maďarska, toto stretnutie skončilo nerozhodne.

V kategórii mladšieho dorastu, vo váhe 50 kg, nastúpil do ringu na svoje prvé stretnutie Erik Viktor Szenczi. Jeho súperom bol maďarský boxer Imre Sütő. Na základe vyjadrenia našich trénerov Erik boxoval dobre, jeho súper však viac bodoval. Erik toto stretnutie prehral na body.

V kategórii mladšieho dorastu vo váhe 70 kg nastúpil Alex Nagy, a jeho súperom bol maďarský reprezentant Berki Brendon. Alex v prvom kole dobre začal a bodoval. Pol minúty pred koncom prvého kola však dostal nešportový úder na zátylok hlavy a bol počítaný. Zároveň ringový rozhodca právom napomenul jeho súpera za neregulérny úder. Brendon však tenko neregulérny úder zopakoval, čo otriaslo Alexom, ringový rozhodca však nezakročil, lebo zaznel gong a bol koniec prvého kola. Druhe kolo predviedli obaja boxeri tvrdý súboj, Alex bol však počítaný a ringový rozhodca ukončil stretnutie v prospech maďarského reprezentanta.

V kategórii mladšieho dorastu, vo váhe 80 kg nastúpil za náš klub Alex Bukor a jeho súperom bol rumunský boxer Skurc Alex. Vo vynikajúcom bojovnom stretnutí však náš boxer prehral toto stretnutie na body.

V mene vedenia klubu ďakujeme chlapcom za vzornú reprezentáciu nášho klubu ŠKB Spartak Komárno a prajeme im veľa športových úspechov. Trénerom Jánovi Sárközimu a Romanovi Bukorovi ďakujeme za prípravu našich boxerov.

V neposlednom rade patrí poďakovanie aj organizátorom turnaja, klubu Halasi Box Club. Predsedovi klubu Sándorovi Mesterovi zvlášť ďakujeme za pozvanie na tento medzinárodný turnaj.

16. 09. 2024
Nasledujúca stránka: Klub