Slovakia Cup 2015

Už tento týždeň spestrí kalendár športových podujatí na Orave jedinečný medzinárodný turnaj v olympijskom boxe. Športová hala Základnej školy v Kline bude počas júnového víkendu 19.-21. patriť boxerom zo 16 krajín.

Slovakia Cup 2015Návštevníkov čakajú zápasy v rôznych váhových a vekových kategóriách. V dvoch ringoch sa počas troch dní predstaví okolo 270 bojovníkov, čo pripomína počtom skôr Majstrovstvá Európy. Okrem európskych klubov potvrdili svoju účasť aj boxeri z Iránu, Kazachstanu, či dokonca z Maroka.
V rozpise nechýbajú ani mená majstrov Slovenska, súrodencov Alexa a Jessici Triebeľovcov, či boxerov z domáceho klubu ako Lukáš Halka a Filip Sahul. Najzaujímavejšou kategóriou pre divákov bude určite kategória Elite mužov a žien, kde už budú padať naozaj silné údery.
„Bude pre nás cťou hostiť zahraničné tímy a spravíme všetko pre ich spokojnosť, aby sa tu opäť radi vrátili“, dodal usporiadateľ Peter Triebeľ.
Začiatok podujatia je naplánovaný na piatok o 14:00 a pri takom vysokom počte účastníkov pôjde o boxerský maratón, ktorý sa ukončí veľkým finále v nedeľu. Na Slovensku sa doposiaľ nekonal žiadny medzinárodný turnaj v boxe podobného charakteru.
BC Triebeľ
Zdroj: SBF

17. 06. 2015
Predchádzajúca stránka: Rok 2016 Nasledujúca stránka: Rok 2014