Medaily z majstrovstiev Slovenska v boxe

Majstrovstvách Slovenska mužov a žien pre rok 2015 v boxe sa konali v dňoch 4.-6. decembra v Galante. Úspešne si na týchto majstrovstvách počínali boxeri a boxerky Športového klubu boxu Spartaka Komárno, ktorí si vybojovali tri medaily – jednu zlatú a dve strieborné.

ŠKB Spartak
Lilla Bodoki, Juraj Győrfi a Tünde Koczkás

Najcennejší  kov pre náš klub, zlatú medailu, si vybojovala  v poloťažkej váhe študentka Univerzity J. Selyeho  Tünde Koczkás, ktorá tak súčasne obhájila aj titul majsterky Slovenska z minulého roku. Finálovým súperom Tünde bola ďalšia členka ŠKB Spartak Komárno  Lilla Bodoki,  ktorá  postupom do finále  získala cennú striebornú medailu.
Najúspešnejším našim boxerom medzi mužmi bol 23 ročný Marek Strapec, ktorý si v hmotnosti do 81 kg vybojoval striebornú medailu . V prvom vylučovacom zápase, Strapec zvíťazil na body nad prvým nasadeným boxerom tejto hmotnosti,  reprezentantom Slovenska Michalom Šurinom zo Žiliny. V semifinále potom vybodoval  boxera Kristiána Riga z Galanty. Premožiteľa našiel až vo finálovom zápase, v ktorom prehral s držiteľom bronzu z Majstrovstiev Európy Matúšom Strniskom, členom vrcholového strediska  ŠKP Bratislava. Strapec bol jedným z najväčších prekvapení majstrovstiev a novým objavom pre boxerskú reprezentáciu Slovenska. 

Veľmi dobrý a bojovný výkon na týchto majstrovstvách podal aj Tibor Bélai, ktorý ale nemal šťastie, keď už v prvom zápase v boji o postup o medaily narazil na skúseného boxera  a  neskoršieho majstra Slovenska  Givi Mikaledzeho z Bratislavy,  ktorý nad  našim boxerom zvíťazil. 

Na majstrovstvá Slovenska si účasť vybojovalo 56 boxerov  z 21 klubov. Komárno sa ziskom troch medailí zaradilo medzi popredné boxerské družstvá Slovenska.

11. 12. 2015
Predchádzajúca stránka: Rok 2016 Nasledujúca stránka: Rok 2014