Krátke správy zo sveta boxu

Vplyvný americký časopis The Ring, tiež nazývaný "Biblia boxu", udelil titul "Boxer roka" ruskému šampiónovi v light heavyweight Sergejovi Kovalevovi.

News"O drivivej sile Kovaleva sme vedeli aj predtým, nie nadarmo má prezývku "Krusher", píše sa vo vydaní. Bolo tiež známe, že je šikovný boxer, ale nevedeli sme, nakoľko sa v ňom spája sila, technika a boxerský intelekt. Teraz už vieme."
Kovalev už predtým získal titul boxer roka aj do časopisu Sports Illustrated.


56-ročný Američan Dewey Bozella vyhral súd so štátom New York. Pripomenieme, že Bozella je bývalý boxer amatér, ktorý bol uväznený za zločin, ktorý nespáchal a strávil za mrežami 26 rokov, kým sa jeho prípadu neujala skupina právnikov, ktorým sa podarilo zrušiť chybný verdikt v roku 2009. Bozella po prepustení podal žalobu o 25 miliónov dolárov a ako informuje BoxingScene, súd rozhodol v jeho prospech a priznal mu 7,5 milióna dolárov.
Bozella po prepustení na slobodu sníval o zápase profesionálneho boxera. Za pomoci promotérskej spoločnosti Golden Boy Oscara De La Hoyu, odboxoval vo veku 52 rokov svoj prvý a jediný zápas koncom roka 2011. Bozella okrem toho dostal ocenenia od stanice ESPN a WBC za odvahu pri prekonávaní životných prekážok.

Britský heavyweight Tyson Fury bol minulý týždeň zastavený príslušníkmi cestnej polície za nebezpečné predbiehanie na svojom BMW M6. Fury odmietol priznať vinu a tvrdil policajtom, že je "superhviezda", "najlepší boxer" a "celebrita" a vraj ho zastavili zbytočne. Policajti sa s ním dlho nenaťahovali a predvolali ho pred súd.
Fury v stanovenom čase na súd neprišiel s tým, že má hnačku a myslel si, že mu to prejde. Sudca mal však iný názor a pokutoval Furyho sumou 1500 libier. Jeho kartička "hriechov" má už 8 bodov z možných 11 a tak "celebrite" ostávajú už len 3 body na to, aby o vodičák prišiel.

Bývalý "dočasný" majster sveta v ľahkej váhe, Michael Katsidis (30-7, 24 КО), bol obvinený z prechovávania zariadenia na vdychovanie narkotík. Zjednodušene povedané, polícia v januári pri prehliadke bytu boxera objavila "bongo". Ako píše austrálsky denník The Courier Mail, Katsidis sa teraz 25. marca postaví pred súd.
Pripomenieme, že minulý rok Michaela obvinili z vlámania, ktorého sa mal dopustiť koncom júla. Neskôr však boli obvinenia stiahnuté.

15. 02. 2015
Predchádzajúca stránka: Rok 2016 Nasledujúca stránka: Rok 2014