Flash novinky zo sveta boxu

Zápas medzi majstrom sveta WBC v ťažkej váhe Bermane Stiverneom a aktuálnym #1 organizácie WBC, doteraz neporazeným, Deontayom Wilderom sa uskutoční v USA 13. alebo 20. decembra.

Bermane StiverneKanadský promotér Yvon Michel informoval, že majster sveta WBC v poloťažkej váhe, 37 ročný Kanaďan Adonis Stevenson odboxuje svoj ďalší zápas 19. decembra v Quebecku. Jeho súperom bude #7 v tejto váhovej kategórii, 33 ročný Rus Dmitry Sukhotsky. Zápas bude naživo vysielať stanica Showtime.
Pre Stevensona to bude už štvrtá obhajoba titulu, ktorý získal v júni minulého roka, keď v prvom kole knockoutoval Chada Dawsona.

Ex-šampión v štyroch váhových kategóriách, slávny Erik Morales dúfa, že Manny Pacquiao nepodcení svojho ďalšieho súpera, Chrisa Algieriho. Stretne sa s ním 22. novembra v Macao. Morales si myslí, že Filipínec má plnú hlavu Floyda Mayweathera Jr., zápas s ktorým si veľmi želá.
"Zaoberá sa hlavne Mayweatherom a Algieri je až na druhom mieste. To isté sa stalo, keď prehral s Juanom Manuelom Marquezom. Algieri je mladý borec, veľmi vysoký a nie je príliš známy. Manny má za sebou veľa zápasov, ale ak podceníte súpera, môžete byť napokon prekvapený,“ – cituje Moralesa BoxingScene.

Americký boxer Bryant Jennings, ktorý v júli tohto roka získal pozíciu oficiálneho vyzývateľa WBC v ťažkej váhe, povedal v rozhovore pre BaylorlC TV, že ak mu ponúknu zápas s Vladimírom Kličkmo, bude súhlasiť a nebude čakať na stretnutie medzi Bermaneom Stivernem a Deontay Wilderom.
„Dám súhlas na zápas s Kličkom, pretože je to najlepší boxer ťažkej váhy na svete a víťazstvo nad ním by mi okrem titulov, prinieslo aj rešpekt. Myslím si, že by som mohol ukázať jeho slabé miesta,“ – povedal Jennings.

Tréner Freddie Roach, ktorý okrem iných trénuje aj ex-šampióna IBF Rumuna Luciana Buteho, verí, že jeho zverenec bude opäť na vrchole. Roach si myslí, že 34 ročný Rumun sa môže pokojne stať znovu majstrom sveta. Ako je známe, Bute odboxuje svoj ďalší zápas v Montreale 6. decembra v Montreale proti Argentínčanovi Robertovi Bolontimu v poloťažkej váhe.

Bývalý dočasný majster sveta WBA v ľahkej váhe 32 ročný Kubánec Yuriorkis Gamboa, ktorý naposledy prehral technickým K.O. v deviatom kole so šampiónom WBO 26 ročným Američanom Terenceom Crawfordom, pôjde znovu do ringu 15. novembra v Mexiku. Gamboa odboxuje zápas proti Mexičanovi Joelovi Montes de Ocaovi v rámci ľahkej váhy.

Zdroj: BoxingScene, Fight News

29. 10. 2014
Predchádzajúca stránka: Rok 2015 Nasledujúca stránka: Rok 2013