Bleskovky zo sveta boxu

Bývalý „dočasný“ majster sveta v ľahkej váhe, austrálsky miláčik divákov Michael „The Great“ Katsidis, premrhal ďalší pokus dostať sa na svetový vrchol a utrpel porážku v zápase s Britom Tommy Coyleom. Coyle tak obhájil titul interkontinentálneho šampióna IBF v ľahkej váhe.

Michael „The Great“ KatsidisAmeričan Randy Caballero vybojoval voľný titul majstra sveta IBF v bantamovej váhe, keď na body zvíťazil nad bývalým šampiónom z Británie Stuartom Hallom. Caballero už v druhom kole poslal súpera k zemi, Hall však napriek tomu dokázal vzdorovať až do finálového gongu. Výsledkom je víťazstvo Caballera na body v pomere 116-111, 116-111 a 118-110.

„Strieborný“ majster sveta WBC v poloťažkej váhe z JAR Ryno Liebenberg prehral so skúsenejším borcom z Kolumbie Eleiderom Alvarezom TKO v 7. kole. V 6. kole utrpel Liebenberg silnú tržnú ranu pod ľavým okom po náhodnej zrážke hlavami. V 7. kole rozbil Kolumbijčan súperovi ranu presnými údermi a rozhodca na radu lekára zápas ukončil.

Juhoafrický šampión WBA a IBO v minimumweight Hector „Hekkie“ Budler ostáva v titulových zápasoch zatiaľ neporazený. 26 - ročný Juhoafričan porazil čínskeho ex-šampióna Xiong Zhao Zhonga.

Držiteľ titulu „dočasného“ majstra sveta WBA v ľahkej váhe Darleys Perez, ktorý svoju jedinú porážku utrpel minulý rok v zápase s Yuriorkisom Gamboaom, úspešne absolvoval prvú obhajobu titulu. V zápase s krajanom Jaiderom Parraom zvíťazil KO v 6. kole. Zápas bol hlavným stretnutím jubilejného 30. boxerského festivalu „KO Drugs“, ktorý WBA každoročne poriada.
Zdroj: WBA, IBO, IBF

26. 10. 2014
Predchádzajúca stránka: Rok 2015 Nasledujúca stránka: Rok 2013