Medaily z Majstrovstiev SR v boxe

Vo Vranove nad Topľou sa počas víkendu 18. - 19. apríla uskutočnili Majstrovstvá Slovenska žiakov a mladšieho dorastu jednotlivcov  v boxe. 

ŠKB SpartakMedzi vyše deväťdesiatimi účastníkmi z dvadsiatich troch boxerských klubov Slovenska si dobre počínali aj mladé nádeje Športového klubu boxu Spartak Komárno. Zverenci trénerov Jána Sárköziho a Petra Jachmana si z Vranova n. T. priniesli dve cenné medaily.
Najcennejšiu - zlatú medailu a titul majstra Slovenska žiakov pre rok 2015 v hmotnostnej kategórii do 50 kg si vybojoval Robert Kulin, ktorý v semifinále zvíťazil na body nad domácim boxerom z Vranova Pavlom Levčíkom. Vo finálovom stretnutí o titul majstra SR potom jednoznačným verdiktom 3:0 na body porazil aj Denisa Gornalu zo Stropkova. Robert je bratom Diany Kulinovej /viacnásobná majsterka SR v boxe a účastníčka majstrovstiev sveta junioriek v Turecku/ , ktorá bola vyhodnotená primátorom mesta medzi najúspešnejšími športovcami Komárna za rok 2014. Štrnásťročný R. Kulin je rovnako veľmi talentovaný boxer a patrí k perspektívnym nádejam Slovenského boxu. Blahoželáme Robertovi a veríme, že súrodenci Kulinoví sa aj v budúcnosti svojimi výkonmi pričinia o to, aby trvale zapíšu do histórie Slovenského boxu
Ďalšiu medailu – bronzovú a tretie miesto v hmotnosti do 40 kg si na týchto majstrovstvách vo Vranove vybojoval Roland Krepelka, keď v boji o finále prehral n.b. s členom vrcholového strediska boxu – Športového klubu polície Bratislava Christopherom Bartoňom. Z dosiahnutých výsledkov je zrejmé, že mládežnícki tréneri ŠKB Spartak Komárno sa primerane venujú vyhľadávaniu talentov a výchove najmladšej boxerskej generácie.

24. 04. 2015
Predchádzajúca stránka: Rok 2016 Nasledujúca stránka: Rok 2014