Haye sa vracia z penzie

Brit David Haye, ktorý boxoval naposledy v lete 2012, sa rozhodol, že je znovu čas nasadiť boxerské rukavice a začať profesionálne boxovať.

David HayePo trojročnej absencii po víťaznom duely nad Dereckom Chisorom sa Haye vráti do ringu. Jeho súperom bude 16. januára 2016 Mark de Mori. Bývalý držiteľ opasku WBA v ťažkej váhe má momentálne 35 rokov. S návratom počítal už skôr, ale dve zranenia mu znemožnili boxovanie s Tysonom Furym.
V roku 2013 podstúpil veľkú operáciu pleca a zdalo sa, že s profesionálnym športovaním bude koniec. To sa nestalo. Skontaktoval sa s trénerom Carla Framptona Shane McGuiganom a rozhodol sa, že sa pobije o výhru s Austrálčanom De Morim, ktorý z 33 duelov prehral jeden a 26 z nich rozhodol štýlom KO. Haye povedal, že si mohol vybrať aj ľahšieho súpera. De Mori patrí medzi 10 najlepších boxerov organizácie WBA.
Haye prehlásil: "Mohol som mať aj súpera, ktorý bol viackrát porazený, ale chcem dať ľuďom možnosť zabávať sa. Je to kvalitný boxer a bude to kvalitný duel." Haye dúfa, že ak vyhrá, tak by si mohol naplánovať duel s Tysonom Furym, alebo Anthonym Joshuom. Možný je aj súboj s Vladimírom Kličkom.

Zdroj: bet365.com

20. 12. 2015
Predchádzajúca stránka: Rok 2016 Nasledujúca stránka: Rok 2014