1. Az Eladó elsősorban a Vevővel fennálló vitás kérdések peren kívüli rendezésében érdekelt, ezért ha a Vevő nem elégedett a panasz kezelésével, vagy úgy érzi, hogy az Eladó megsértette a jogait, a helyzethez fordulhat. a helyzet megoldására Eladó e-mail címen: rgshop@boxclub-kn.sk, ill. 391/2015. a fogyasztók alternatív vitarendezéséről szóló javaslatot tegyen alternatív vitarendezés kezdeményezésére.

2. Az alternatív vitarendezési jogalanyok listája -1

https://www.economy.gov.sk/obchod/ochrana-spotrebitela/alternativne-riesenie-spotrebitelskych-sporov-1/zoznam-subjektov-alternativneho-riesenia-spotrebitelskych-sporov-1

3. Az esetlegesen felmerülő vitás kérdéseket a Vevő az RSO platformon keresztül is rendezheti -

https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=EN

(4) Az alternatív vitarendezés a 20 eurót meghaladó értékű jogviták esetén alkalmazható, és csak a fogyasztó és az eladó közötti, távollevők közötti vagy távolsági fogyasztói szerződésből eredő vita rendezésére használható, ha a fogyasztó természetes aki: a fogyasztói szerződés megkötése és teljesítése nem vállalkozása, munkavégzése vagy foglalkozása körében történik. Az alternatív vitarendezési szervezet a fogyasztótól az AVR megindításáért díjat követelhet, legfeljebb 5 EUR áfával együtt.